Рогалики є одним із найулюбленіших ласощів багатьох українців. Якщо ви в пошуках ідеального рецепта з хрустким тістом, пропонуємо вам спробувати новий варіант.
Авторами популярного Telegram-каналу «Бабусині рецепти» було опубліковано сімейний рецепт приготування цих смачних кондитерських виробів. За словами авторів, “серед рецептур, які вони пропонують, рогалики виділяються особливим смаком – після першого укусу важко зупинитися, і рука сама тягнеться за другим”.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла
- 200 г сметани
- 1 ст. л. горілки (для крихкості)
- 1 г солі
- 300 г борошна
- 30 г цукрової пудри
- начинка на ваш вибір
Приготування:
- Просіяти борошно на чисту поверхню, додати щіпку солі.
- Охолодити вершкове масло в морозильнику, затем натерти його, змішуючи з борошном до стану крихти.
- Додати сметану й горілку, добре замісити тісто.
- Розділити тісто на шість частин.
- З кожної частини сформувати кульки, помістити в посудину, накрити плівкою і залишити в холодильнику на дві години.
- Вийняти тісто, обваляти кульки в борошні та розкатати в тонкі кружечки, нарізати їх на вісім трикутників.
- На край кожного трикутника викласти начинку та акуратно згорнути в рогалик.
- Випікати рогалики на деку при температурі 200 °C протягом 20 хвилин.
- Готові вироби викласти в миску та посипати цукровою пудрою.
Рогалики – це чудовий десерт до чаю, який може стати як простою закускою, так і основним на святковому столі. Використовуючи різні начинки, ви зможете урізноманітнити смак, що порадує як родину, так і гостей. Тож експериментуйте з інгредієнтами та радуйте себе та близьких смачними домашніми ласощами.